Jag bestämde mig i december 2016 att nu är det dags att göra något  nytt, jag hade under de senaste sex åren satsat stenhårt på att utveckla två företag som gick väldigt dåligt under många år innan jag började.

Bolaget hade sparat sig fattig och när jag fick uppdraget så var min roll att som VD 2011 skapa en tilltro och en glädje i arbetet så att personalen trivdes.

Tillsammans, med detta som facit så lyckades vi bygga ett starkt team och vi blev ett av Sveriges mest lönsamma bolag inom sin bransch 2016.

När vi fick kvittot av allt hårda arbete efter sex år så bestämde jag mig för att nu är det dags att göra något nytt.

Jag blev inspirerad av det bästa föreläsarna i Sverige efter att deltagit på flera inspirationsdagar med stjärnor som Lisa Ekström, Elaine Eksvärd, Olof Röhlander, Robert Gustafsson med flera.

Jag tänkte eller rättare sagt drömde, går det att bli en sådan stjärna tro på scenen men det känns fortfarande som en dröm? Det är fortfarande en spännande dröm men det är en super svår resa och långt dit. Jag har i över 30 år haft stor scenskräck och allt vad det innebär. Men jag gjorde mina tappra försök och min första rikligt bra föreläsning gjorde jag på företaget Bruks AB i Bollnäs, så tacksam för att både Mia Ohlsson som hr ansvarig och koncernchefen Mikael Brännström trodde på mig och anlitade mig.

Där startade min professionella karriär, någon vill betala för att jag föreläste. Sen började marknadsföringen och jag gick och taltränade och scentränade. Redan några dagar innan föreläsningen på Bruks, så gjorde jag en helt ideell föreläsning för ett 100 tal människor. Jag föreläste om min personliga resa 2016 med en stor livsstilsförändring.

Jag kommer ihåg hur nervöst det var, men i publiken satt min coach utan att jag visste om att jag ens hade någon. Efter föreläsningen kommer hon fram och berättar om hur hon kan hjälpa mig och hur kul hon tyckte det skulle bli.

Så tacksam Gun Hedlund för att du gjorde det, jag tänker varje gång jag står på scenen att det ska vara som en flygning. Bra start, bra transport och en bra landning och då kan ju inget gå fel.

Att nu nästan ett år senare summera att det varit ett år med enorm kärlek och känsla där föreläsandet gått från bra till att bli riktigt bra. där lägsta nivån fortfarande är bra. Ja det har varit föreläsningar på många olika ställen och platser som t ex  i kommuner, myndigheter, företag, globala företag, idrottslag, organisationer och mina egna öppna föreläsningar.

När jag räknar ihop allt så hamnar jag på totalt 172 föreläsningar. Kanske det absolut roligaste är att jag föreläst för alla möjliga målgrupper som t ex arbetslösa, muslimska kvinnor, ungdomar, högskolestudenter, chefer, medarbetare, nyanlända, poliser, läkare, säljare, kundsupport, styrelser, politiker, tekniker, konsulter, lärare, produktionspersonal, Vdar, hyresgäster, skolungdomar, YH studenter och fackliga organisation listan kan göras lång…

Alltid lika kul med en ny målgrupp en ny utmaning!

Jag har föreläst utomhus på stora scener, i garage, i produktionslokaler, i matsalar, på professionella scener stora och små, på teatrar, på vingårdar, på en buss och i mängder av konferensrum, ja i alla möjliga lokaler faktiskt.

Jag ser med stor passion fram mot 2018 där turnén börjar i Strömsund 5 februari, men nu först lite vila och ny energi sen kööör vi !

Det har liksom varit ett sjudundrades år <3 med små steg varje dag blir det stora möjligt på sikt!

Tack till alla som stöttat mig och gett support och tack till dig som lyssnat på mig under året och anlitat mig som föreläsare.

God Jul & Gott nytt år!

2017 års föreläsningsturné vilken succé det blev!

Mikael Reijer

Pin It on Pinterest