Är du för bra…..

Det är något jag själv känner att jag kände under många år och därför tog jag inte tag i saker som handlade om mitt välmående.

Det saknades inte drömmar eller mål men jag hade aldrig en anledning att gå från bra till att bli bäst. Med bäst menar jag mitt bästa jag, att må bra och göra det jag är bra på och tycker är kul.

I mina föreläsningar pratar jag om att se talanger hos människor, göra människor till förebilder och få människor att växa till världsstjärnor.

Många ledare pratar om att vi är världsledande, ett team i världsklass och så kanske det är många gånger.

Jag pratar om hur du tar dig dit och i min lilla värld handlar det om att skapa världsstjärnor för att bli världsklass. Det börjar med att vi tillsammans ska hitta dina talanger och utveckla dessa så du blir en bra förebild som kan få andra människor att vilja följa efter dig och som sen växer medan din resa fortsätter till att bli en världsstjärna. Alla människors olikheter skapar olika världsstjärnor och tillsammans blir vi ett team i världsklass.

Jag kommer ihåg för några år sen som en av mina medarbetare kom fram till mig och sa såhär, Mikael det är så kul att jobba här; och med dig som ledare, varför då frågade jag?

Men vi är ju ett gäng världsstjärnor och det är så roligt att få jobba med de bästa!

Coolt tycker jag att få verkligen jobba med de bästa som ledare för att jag brukar själv säga såhär, har jag de bästa i mitt lag då blir jag en ännu bättre lagkapten också, så det gäller att verkligen se till att du får världsstjärnor i ditt team.

Men det är inget speciellt med mig som ledare, det är processen som får saker att bli bra, att se talanger, skapa förebilder och låt människor växa till världsstjärnor som är det speciella. Framförallt är det medarbetaren som är det speciella som berättar om sitt intresse att få jobba här.

Alla är speciella, det gäller att se det, se talangen hos medarbetaren, utveckla bra förebilder och skapa världsstärnor. Som min medarbetare en gång sa, det är så kul att jobba med dom bästa!

 Så här kan din personliga utvecklingsplan se ut!

Min personliga utvecklingsplan – Är du för bra för att bli bäst?

Det som ofta begränsar människor till att göra en förändring enligt min erfarenhet som ledare och medmänniska är att vardagen är för bra. Du har ett jobb, lönen kommer varje månad, du har en bostad, du har fina vänner och du har mat på bordet. Detta har blivit en vana som gör att det är svårt att lägga energi på sig själv för att gå från bra till bäst. Att vara bäst handlar om att se sina egna talanger, utveckla dessa och bli en bra förebild, för då växer du till en världsstjärna!

Här är en personlig modell jag jobbat efter som verkligen fungerat för mig och jag hoppas du har stor glädje av den nu när du ska starta din egen personliga resa mot att bli en världsstjärna. Det ända som stoppar dig det är du själv.

Är du för bra för att bli bäst?

  1. 1.     Skriv ner din dröm, ditt mål eller bara vad du vill göra i livet. Beskriv din dröm med max tio ord annars är det inte tydligt nog för dig själv! Vad är det du vill?
  2. 2.     Sätt dig ner och fundera på dina egna talanger, vilken formell kompetens har jag, min sociala kompetens, vilken personlighet och vilka drivkrafter jag har.
  3. 3.     Ta små steg, Rom byggdes inte på en dag! Beskriv varje litet steg som du behöver ta varje dag för att nå din dröm eller ditt mål.
  4. 4.     Säg nej till saker! Du kan inte göra allt du gör idag om det ska ske en förändring i morgon. Ta kontroll över din plan och bestäm vad som är viktigt för dig just nu.
  5. 5.     Fira segrar – INTE stora fester! Små segrar klappa dig själv på axeln och säg tyst för dig själv, bra jobbat. Ett bra sätt att öka sitt självförtroende och med ett ökat självförtroende kommer också den inre styrkan och självkänslan växer.
  6. 6.     Be om feedback, kommunicera dina drömmar, mål och be andra att hjälpa dig!

Kom ihåg att det är möjligt, säg det till dig själv!

Att växa som människa är inte egoistiskt det är en förutsättning och ett bra sätt att leda sig själv. Självledarskap är en förutsättning och en gåva för att sedan kunna leda andra och få människor att växa till världsstjärnor. När du kan leda dig själv kan du använda dig av allt du lärt dig. Då har du en plan för hur du ska genom ditt ledarskap få människor runt i kring dig att växa, när du själv växer blir du en förebild och då vill andra följa dig!

……..För att bli bäst!

Mikael Reijer

Talarforum talang tävling⭐️
Rösta på mig och be alla du känner att rösta på mig ❤️ dela på sociala medier ???? tack snälla !

Klicka här för att rösta på mig!

 

 

Från Dröm Till Verklighet – Motivations- och inspirationsföreläsningar.

https://mikaelreijer.se

Är du för bra – för att bli bäst?

 

 

Pin It on Pinterest