Den sjätte egenskapen är synlighet. Det är en egenskap som bygger på precis det. Att du som chef ska synas i organisationen, ett begrepp som ”walking and talking” tycker jag är ett överlägset sätt att ta temperaturen på en organisation och dessutom få fakta om vad som är bra och mindre bra.

Att inte gömma dig på kontoret bakom ett skrivbord och fastna i siffror, utan komma ihåg att det är människor med känslor vi hanterar i våra verksamheter.

Det är allt för många chefer i dag som inte ser sin personal mer än någon gång i veckan och i värsta fall en gång i månaden. Jag menar att det är viktigt att ta sig tid att vara ute på arbetsplatsen och egentligen bara gå runt och prata.

Betydelsen av att bara småprata med sin personal är större än vad man kan tro. Det du egentligen gör är att visa att du bryr dig om och att medarbetarnas arbete är så pass viktigt att du tar dig tid att vara där.

Samtidigt har du världens chans att fånga upp saker som inte fungerar eller som fungerar bra. Du har också en chans att kunna ge lite beröm. Att bara bry sig och visa upp sig skapar ett förtroende för dig som chef. Att synas i en organisation och ta sig tid för medarbetaren, och att ställa frågan hur de mår, gör dig till en förebild.

Om du också tar dig tid att lyssna på svaret du får så kan det finnas saker som du kan förändra så att du och gruppen lyckas bättre.

Tankar om den sjätte egenskapen i ett bra ledarskap, synlighet!

Mikael Reijer

Boka, föreläsningen ”från dröm till verklighet” med Mikael Reijer:

  • Hur svårt det kan vara att göra en förändring för att lyfta sig själv och andra
  • Drömmen om att vara en världsstjärna och bara några ord förändrar din dröm på några sekunder.
  • Det fyra stegen till att skaffa sig ett liv att måbra
  • Hur viktigt en liten fråga kan vara och tar du dig tid att lyssna på svaret
  • Att vara någons bästa vän och hur det kan förändra ett liv
  • Att lära sig att ge människor en andra chans trots att de kraschat en dröm
  • Allt är möjligt bara du får en liten anledning och tror på det
  • Tre viktiga verktyg som varit Mikaels recept till att lyckas
  • Att leda och utveckla sig själv

Mikael har nu haft närmare 200 föreläsningar 2017 och talat inför nästan 25000 människor under året. En av Sveriges mest bokade föreläsare.

Pin It on Pinterest