Det är aldrig för sent!

Ursäkta mig fröken,

Jag vet att det du säger är att om du vill bli framgångsrik så är det att studera som gäller. Jag känner en man idag som, när han var nio år, hade så många idéer i sitt huvud att han hade svårt att fokusera på studierna i skolan.

Jag ska berätta för dig fröken varför du har fel…

Jag säger inte att studera inte är viktigt, men vi alla har våra egna klockor.

Att bli framgångsrik handlar inte bara om vad som är viktigt i skolan som nioåring.

Att som liten behöva stressa i livet för att bli framgångsrik, det är fel fröken. Men att som nioåring studera för att få kunskap, det är viktigt.

Jag känner människor idag som hade svårt att fokusera på studierna. Det blev pushade och påjagade att i att behöva fokusera och prestera mer just för att bli framgångsrik.

Men jag känner också människor idag som vid en ålder av 40 år förändrat sina liv. Jag känner också människor som älskar varandra och har levt nästa ett helt liv ihop. Jag känner också människor som verkligen slitit hårt för varje krona och nästan gett upp men som fått det bra. Jag känner också människor som varit utslagna och utbrända och kommit tillbaka.

Jag känner också människor som verkligen lyckats. Jag känner människor som älskar varandra idag men inte lever tillsammans. Jag känner också människor som lever sina drömmar. Jag känner också människor som bildat familj efter 40 år och skaffat barn. Jag känner också de som helt sadlat om och bytt jobb. Jag känner också vänner som skaffat sig ett nytt liv efter 50 år..

Min poäng är fröken…

Den mannen jag kände som nioåring, han lyckades efter 35 år att leva sin dröm.

Det är aldrig för sent!

Även om du känner att tiden går, så har du tid. Det är aldrig för sent att ta ett steg, starta om, få till stånd en förändring eller börja om på nytt. Att nå ett mål eller göra det du drömt om.

Alla jag känner är framgångsrika på sitt sätt, fröken.

Jag tycker om ett citat som Einstein sa;

”Det är inte allt som räknas som kan bli genomförbart och det är inte allt som blir genomförbart som verkligen räknas.”

Mina vänner, känn ingen press! Mannen jag känner som hade svårt med studierna som nioåring, den mannen är jag. Efter 35 år hittade jag min passion och lyckades hitta en väg mot att nå mina stora mål. Det är aldrig för sent, inte ens för dig. Oavsett vad du vill göra i livet , så kommer tiden visa när den är inne.

Även om livet just nu är fylld med mängder av ”måsten”, så kommer en dag som är rätt för dig. Det är aldrig för sent!

När du säger till dig själv att det är för sent, det är ingen idé eller jag är för gammal så tro mig, det är aldrig för sent. Så länge du orkar ta ett litet steg framåt och vågar drömma så kan du nå dit du vill.

Så fröken, därför hade du fel! Alla är framgångsrika på sitt sätt. Och ja, jag tycker studierna är viktiga.

 

Mikael Reijer – Inspirationsföreläsare

Kom gärna och lyssna på någon av mina föreläsningar.

Se turnéplan: Föreläsningsturné 2018

Pin It on Pinterest