En ledare, författare, föreläsare och fyra barns pappa som föddes den 14 januari 1974. Genom åren har jag fått flera smeknamn. Det som Dogge Doggelito nyss gav mig i sitt förord i boken jag skrev var ”Ärkeängeln Mikael, som bär sanningens svärd” tidigare har jag också fått gå under smeknamnet den ”vita blatten”, som Dogge gav mig tidigare.

När jag växte upp i Alby så fick jag lära mig som svensk att integrera mig inom olika kulturer och religioner, där mångfald och ett öppet sinne har haft en stor betydelse för mig. Kunskapen om olikheter har utvecklat mina egna styrkor och lagt grunden för mina egna värderingar.

Med en pappa från Hälsingland och en mamma från Stockholm så är jag uppväxt i Alby, Norra Botkyrka.

Jag bor på en gård idag som har sitt ursprung från 1600-talet, Östergården i Marmaverken utanför Söderhamn. Jag bor där tillsammans med min familj och våra djur. Mitt intresse för ledarskap har jag haft ända sen tidig ålder.

När människor frågar mig vem jag är, brukar jag beskriva mig själv som hälften bonde och hälften världsmedborgare och jag är stolt över mina båda halvor. Jag utbildade mig till elektriker på gymnasiet, men blev chef som 20-åring.

Jag har genom åren arbetat i små och stora företag, statlig, kommunal verksamhet och drivet egna bolag. Internationell erfarenhet har jag från företaget, Sandvik. Under 2016 genomförde jag min absolut svåraste livsförändring någonsin. Jag gick ner 60 kilo i vikt på 5 månader.

Idag föreläser jag om den livsförändringen och den föreläsningen har jag döpt till ”Från dröm till verklighet”.

Att under 5 månader lära sig om kost och hur kroppen fungerar, så valde jag att inte låta luras in i någon modell. Mitt sätt att gå ner i vikt har grundats helt på att laga maten från bra råvaror i rätt storlek på portioner.

Det jag praktiskt har gjort för att gå ner i vikt är att minska på socker och salt. Som jag efter denna viktresa har konstaterat finns i nästan all mat.

Men för att göra detta verkligt kunde inte fokus bara vara målet 60 kilo, utan istället lyfte jag blicken och fokuserade på något större och mycket bättre.

Men det viktigaste är mina vänner, Dogge som hjälpt mig med träning och kostråd. Mia som gett mig en anledning till att leva här och nu. Allt kan du läsa om min bok Från dröm till verklighet.

Min dröm är att må bra och tala inför publik, det fick bli min vision.

En ledare, författare, föreläsare och fyra barns pappa.

Mikael Reijer

 

Pin It on Pinterest