Om jag ger dig ett ägg och du ger mig ett ägg då har vi varsitt ägg! Men om jag ger dig en idé och du ger mig en idé då har vi två idéer.

Grymt va?

Här kommer min idé som du får från mig.

I 20 år drömde jag om att strata mitt egna företag för att bli professionell föreläsare. Runt kring mig fanns massor av människor som hade synpunkter, oftast lite negativt laddade.

Med frågan varför tror du att just du ska kunna lyckas med detta, det finns ju massor av andra där ute, tänk all konkurrens.

Men jag funderade länge men sen tänkte jag såhär;

Det finns ju ingen som gjort det jag tänker, även om det finns många som föreläser så finns det inte någon som mig, kanske någon bra kopia men här är originalet.

Jag lärde mig massor genom att intervjua människor, se 100 tals youtubeklipp för inspiration. Sen satte jag ihop min story baserade på min verklighet. Jag pratar om det jag gjort och inte det andra har gjort. Jag är personlig och delar med mig av kunskap.

Men vad är nyckeln till att lyckas?

Flera saker men det absolut viktigaste som är min erfarenhet. Var aktiv, ta plats visa vad du kan och gör bra jobb.

Nätverka, bygg relationer och träffa människor. Låt andra lyssna på dig och ge betyg. Det låter lättare än man tror, men ge massor av dig och dela med dig av kunskap och gör andra människor till hjältar.

Genom att du är generös och delar med dig så skapar andra värde för dig.

Som min ide handlar om att det går att nå ut i all konkurrens men det gäller att vara snäll, ett föredöme och att vara generös för då kommer även du att lyckas.

Mikael Reijer – Inspirationsföreläsare

Pin It on Pinterest