MIKAEL REIJER

Från kris till kassako

Hur du får ditt fastighetsbolag att blomstra i en tid av fastighetskriser, inflation och höga räntor.

5-veckors onlineutbildning för fastighetsägare, förvaltare, investerare, chefer, styrelser, controllers m.m.

Mikael Reijer är Sveriges mest eftertraktade föreläsare inom fastighetsekonomi, med en imponerande bakgrund från Handelshögskolan i Stockholm och ledande roller inom fastighetsbranschen. Hans breda erfarenhet inom ledarskap, projektledning och fastighetsekonomi, kombinerat med hans förmåga att enkelt och effektivt förmedla ett budskap, gör honom till den hyllade föreläsare han är idag.

”Otroligt lärorikt och lätt att tillämpa i verkligheten.”

”Grym föreläsare som motiverar en till att göra ett bättre arbete”

”Lagom dykning i ämnet för icke ekonomer.”

Mikael Reijer föreläser

Praktisk fastighetsekonomi för fastighetsägare och förvaltare

Under 5 veckor får du lära dig hur du får stenkoll på ekonomin, effektiva strategier för att maximera fastighetens värde och lönsamhet samt hur du kan minska kostnader samtidigt som du ökar effektiviteten i ditt bolag. Du får också värdefulla kunskaper i affärsmannaskap och ledarskap, allt för ett framgångsrikt fastighetsägande.

Strategier

Innehåll

Strategi:

Undvik att fastna i ekorrhjulet med en klar vision och effektiv strategi så att du kan utnyttja varje kris till din fördel.

I denna modul får konkreta verktyg och metoder för att kunna ta fram en kristallklar vision och välformulerade mål som lägger grunden för en väl underbyggd strategi för ett lyckat fastighetsägande.

Värdeskapande:

Vägen till ett välfungerande fastighetsbolag innehåller en viktig komponent, värdeskapande. Här lägger vi fokus på dessa fyra nyckelområden:

  • Kundperspektivet: Förstå och tillfredsställ kundernas behov på en djup nivå, samtidigt som du effektiviserar företagets kärnverksamhet.
  • Interna processer: Optimering är nyckeln till långsiktig tillväxt. Vi lär dig att förvalta dina tillgångar så att de genererar ökat värde över tid.
  • Innovation och tillväxt: Ta steget in i framtiden genom att etablera dig på nya marknader och samtidigt behålla din konkurrensfördel på befintliga områden.
  • Finansiellt: Genom att minska kostnader, maximera tillgångsutnyttjande och öka intäkterna, tar vi ditt företagsekonomiska prestanda till nya höjder.

Finansiella konsekvenser:

I denna modul får du stenkoll på kassaflöden, resultaträkningar, balansräkningar, driftnetto och marknadsvärden. Du kommer att behärska investerings- och produktionskalkylering, och kunna analysera din verksamhets hälsa med precision. Här får du nödvändig kontroll över din ekonomi så du kan forma en lönsam framtid med strategiska beslut grundade på solida ekonomiska beräkningar.

Styrning och ledning

Affärsmannaskap:

I denna modul får du rätt verktyg för att kunna leda ditt företag på ett affärsmässigt och lönsamt sätt. Du får värdefulla kunskaper i affärsmässigt tänkande och visar hur du undviker vanliga fallgropar, såsom att slösa bort resurser istället för att göra genomtänkta investeringar. Här får du rätt verktyg för att kunna navigera genom affärsvärlden med precision och säkerhet.

Ledarskap:

Bli den ledare som tar ditt team till nya höjder! Jag visar dig vägen till en självgående organisation som är synkroniserad med din strategi och dina mål. Genom övningar och en tydlig modell för ledarskap, lär du dig att skapa ett öppet, tillitsfullt och närvarande ledarskap som inspirerar till framgång. Oavsett din befattning, kommer du att lära dig att tillämpa och bygga detta ledarskap för att skapa en kultur av excellence och prestation i ditt team.

ANMÄLAN

PRIS: 10 900 kr (ex moms)

Kursstart: 3 september, 5 veckor.

3 timmar i veckan kvällstid via Zoom.

Program onlineutbildning

Programbeskrivning

Varje vecka kommer ha följande upplägg. I varje modul under dessa 5 veckor ingår varje moment med start 3 september.

Tisdag: 17:00-19:00 – 2 timmar föreläsning och diskussion samt frågor i aktuellt ämne.

Torsdag: 17:00-18:00 – 1 timme online coaching via teams i grupp.

Fredag: Självstudie en fördjupningsvideo skickas till samtliga via länk.

© mikaelreijer.se
Org.nr: 559090-7159
Integritetspolicy

Mikael Reijer AB | Kontakt

Design by digipeak media

Pin It on Pinterest