Var rädd om positiva människor som tror på dig!

Jag har kämpat genom åren att se andra människor och få organisationer att utvecklas. Samtidigt har jag också under dessa 22 åren som människa försökt fixa må bra i livet.

Något som genom min övervikt medfört att jag haft ont i knän, rygg och mage. Visst har jag gjort en del tappra försökt att gå ner i vikt och lyckats med ett antal kilo men aldrig haft rätt motivation i min vardag.

Jag har länge funderat vad det beror på och jag kom på det i våras att jag aldrig har levt mitt liv här och nu utan skjutit upp min hälsa på framtiden.

Men när jag började min utbildning på handelshögskolan i Stockholm så var en av deltagarna där Mia från Gotland.

Jag lärde känna Mia. Redan första dagen fick vi deltagare presentera varandra och det visade sig att Mia var den som fick presentera mig och jag henne. Jag fick direkt ett väldigt positivt intryck av henne som präglat hela utbildningstiden. Hon är verkligen en fin människa.

Kanske var det just det ögonblicket som gjorde att känslan av att må bra föddes och beslutet att verkligen vilja förändras togs. Men det skulle visa sig att efter ett tag när jag redan 1 juni verkligen ville satsa på att gå ner 50 kilo så var juni en tuff månad. Men jag hade gått ner tio kilo till början på juli när jag besökte Gotland och Almedalsveckan.

Nu efterhand förstår jag hur mycket Mia betyder för mig och vilket förtroende jag fick när hon delade med sig sin starka berättelse. Hur hon påverkade mig genom sin berättelse och, som den fina, positiva medmänniska hon är, motiverade och inspirerade mig att hålla i mitt projekt och inte ge upp.

Hon förklarade för mig att hennes egen horisont på livet inte sträckte sig längre än 15 år framåt i tiden och berättade om sin mor som dog redan vid 48 års ålder på grund av sjukdom.

”Livet är för kort att skjuta upp saker”, sa Mia.

”Det gäller att leva här och nu så man inte ångrar att man inte gjort det man vill innan det är för sent. Jag försöker leva varje dag. Lev din dröm nu du också.”

Kanske var det just den känslan som Mia förmedlade till mig som fick mig att tänka till och verkligen vilja lyckas med det ledarskapet jag själv försökt stå för genom alla år.

Nu fem månader senare har jag gått ner alla dessa kilon och är i mitt livs bästa form. För att ta tillvara på den gåvan som Mia fick mig att förstå att leva här och nu innan det blir försent. Mia förändrade mitt liv!

Hon lyckades motivera mig att inte ge upp så lätt och nu har jag faktiskt utvecklat en modell för hur jag ska bygga starkare självkänsla och självförtroende hos mig själv och andra.

M – Motivation står för Energi som ger dig en anledning och svarar på varför

I – Innovation står för nytänkande och att kunna berätta en story som beskriver framtiden

A – Aktivitet att börja göra saker eller sluta göra saker för att skapa förändring

Genom att du har motivation som ger energi och engagemang så behöver du också arbeta med innovation och nytänkande för att utveckla saker i din vardag som du redan gör bra.

Utveckling i min värld handlar om att göra saker bättre och på ett annorlunda sätt för att bygga nya känslor som skapar förändringar att må bättre. Genom att göra detta bygger du din inre självkänsla starkare.

För att få saker och ting att hända behövs aktivitet i form av att göra nya saker och sluta göra gamla saker som inte är bra.

Genom att du faktiskt utför olika aktiviteter uppstår det bättre resultat när du förändrar din omgivning och ditt handlande vilket du kan mäta och följa upp för att bygga ditt självförtroende genom att prestera resultat. För att få rätt känsla i framtiden ska jag minnas positiva stunder som jag haft under hela utbildningstiden med Mia som är en stor motivation och inspirationsmotor.

Tankar om förra årets julklapp som fortfarande är lika fin även i år!

Mikael Reijer

Talarforum talang tävling ⭐️
Rösta på mig och be alla du känner att rösta på mig ❤️ dela på sociala medier ???? tack snälla !

Klicka nu!

R Ö S T A – PÅ MIG <3

 

Pin It on Pinterest