Mentorskap, vänskap och ledarskap

Vågar du, är du modig nog och vad kan hända, var frågan jag ställde mig när en tjej med tårar i ögonen kom fram till mig efter en föreläsning i Gävle.

Jag såg hur hon bara lyste av energi och så utbrister hon i en fantastisk förtroende fråga som jag aldrig någonsin varit med om eller fått i hela mitt liv.

Hon börjar sitt samtal så här, Mikael jag har känt dig i en timme och du bara mig i 30 sekunder men jag har letat länge efter en mentor för jag ska gå en ledarskapsutbildning och min undran är………………………..?

 

Sen eftersom det var så många människor som vill prata med mig efter föreläsningen så skildes vi åt i all hast och sen kom det ett mail. I mailet beskriv hon uppdraget, känslan om mig som person och så kommer frågan……

  • Så jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig att leva min dröm?

Vilken enormt stor fråga, vad skulle du gjort när en helt okänd person dyker upp bara sådär? Läskigt va?

Att verkligen ta sig mod och våga säga ja, en chans, en som kanske aldrig kommer åter, ett tillfälle, en unik situation. Jag tog chansen – Aldrig ångrat en sekund!

Jag tog chansen och visste inte vad jag hade gett mig in på, men jag är ganska modig men också lite rädd, skulle jag klara av uppdraget….

Idag var det avslutning på utbildningen i Tällberg och jag satt där och lyssnade på när Carolina stod på scenen och berättade…. ja så heter hon, en enormt trevlig person och en ledare i världsklass. Att få samtala med henne under dessa träffar, utmana henne ibland och hon mig rejält ibland, så lyxigt att plötsligt hittar man samspelet där allt bara fungerar.

Det skulle visa sig att hon var snabb i tanken, kunde göra flera saker samtidigt, såg helheten och ja hon var supertrevlig!

Wow, viket uppdrag!

Vi har haft så himla kul ihop i detta uppdrag, men också haft tuffa stunder med diskussioner med mycket allvar i. Att försöka coacha och ställa frågor var inte det lättaste och att bara diskutera ledarskap, vänskap och mentorskap har verkligen gjort att min ödmjukhet och mitt ledarskap utvecklas mer än någonsin.

Så mycket som jag vuxit i ledarskapet i denna utmaning där all min kunskap och erfarenhet ställdes på prov. Men tänk vilken lätt uppgift det blev till slut med en sådan enormt talangfull ledare.

Ja du läste rätt jag har också vuxit som människa – så tacksam Carolina för att du bidragit till min personliga utveckling!

Ett mentorskap är för mig ett sätt att verkligen testa gränserna vad kan du bidra med i din personlighet, din erfarenhet, kunskap och dina verktyg.  Hur kan detta utveckla varandra och vad är gemensamt och svårast att hantera. Hur når man det gemensamma målet man sätter upp för att lyckas utveckla någon.

Så tacksam över att någon helt okänd person tog sig modet att våga be om hjälp som sen slutade med världens lyxigaste samarbete och vänskap. Precis som när man sitter på en skolavslutning som jag gjorde 1983 och drömde om att bli en världsstjärna, så blev det känslosamt att gå ut på sommarlov och lämna klasskamraterna, ja du vet känslan.

Den känslan fick jag idag att jag fick sitta och titta på en världsstjärna i ledarskap, som inte skulle på sommarlov, utan skulle avsluta sin utbildning, att jag fick vara med och dela denna stund och själv sitta i lugn och ro och bara titta på en världsstjärna som strålade av energi på scenen. Så tacksam för att jag fick dela detta med dig Carolina.

Idag var du grym, lika grym som första gången vi sågs du har verkligen visat att du är på riktigt.

Vad stolt jag blev att se dig idag Carolina och vilken fantastisk ledare och människa du är som jag har fått förmånen att följa och jobbat med under dessa månader. Allt har ett slut, som utbildningen, men en vänskap slutar inte bara för att en utbildning är klar, den har precis börjat.

Ett avslut som berör, precis som 1983 när det var skolavslutning för mig, då jag drömde om som liten att leva min dröm, men det skulle ta 30 år innan jag hade modet att våga leva den!

Tack för alla fantastiska presenter jag fick av dig idag och den största gåvan som du gav mig – det är du och  allt du bidragit med!

Vem var det egentligen som var mentor, det är en fråga du får fundera på…

  • Så jag undrar Mikael om du skulle vilja hjälpa mig att leva min dröm?

 

Mikael Reijer

 

Pin It on Pinterest