Tre tips att etablera en verksamhet.

 
Ingenting är gratis men det finns hopp, jag har jobbat och utvecklat mig själv snart i 44 år och verksamheter i  25 år och jag inser att resultat inte kommer av sig själv.
 
Men du kan påverka hastigheten i hur fort saker ska gå i olika verksamheter.
 
Men jag inser ödmjukt att ta sig in i talarbranschen tar tid, just att komma till en nivå som gör att förfrågningarna kommer till dig, men det finns hopp ge inte upp. Det är många grymma etablerade föreläsare i branschen.
 
Jag började 1 januari 2017 som talare och idag kan jag säga att trenden ökar att jag får fler och fler frågor på mailen om uppdrag.
 
Men vad är hemligheten då?
 
Det finns flera aspekter som jag tror avgör i att lyckas oavsett verksamhet.
 
1. Du måste jobba med din image och positionering
2. Du måste kunna driva din verksamhet
3. Du måste återinvestera i din verksamhet och i dig själv
 
Om vi tittar på;
 
PUNKT 1. Du behöver jobba hårt med sälj och marknad, exempelvis hemsidan måste rankas högt den har jag lagt massa timmar på. Där har jag grymmaste Stefan Florin som ser till att min sida blir som ett rejält och stabilt hus och syns på Google. När det gäller sociala medier så säger kunniga människor, ”sälj inte” då säger jag sälj massa! Utan sälj inga uppdrag. Sen måste du jobba med relationer och våga ringa människor. Du måste enkelt kunna beskriva dina tjänster och produkter.
 
 
PUNKT 2. Du måste förstå hur branschen fungerar och inse att du driver ett företag vilket som helst, lär dig av det bästa och du måste se till att du har intäkter och låga kostnader, attraktiva produkter och tjänster. Många jag stöter på funderar varför det inte får uppdrag, mitt råd: du måste hitta samarbetspartners, t ex våra grymma talarförmedlingar.
 
 
PUNKT 3. Du behöver återinvestera i din verksamhet genom att utveckla dig själv och ditt företag. Skaffa bra verktyg och satsa på marknadsföring och sälj. Det kostar massa pengar men är du inte beredd att ta risken och återinvestera och utveckla dig själv och bolaget ska du nog vara anställd istället. Det är inte lätt att vara egen företagare det kräver hårt arbete och modet att ta risker.
 
 
Sammanfattningsvis ju mer du satsar och jobbar med dig själv och ditt bolag ju snabbare kan du etablera en verksamhet oavsett bransch.
 

Pin It on Pinterest