Att bli hyllad som en hjälte som har lyckats! Det som får oss människor att känna driv och engagemang är den energi och den känsla som du lyckas förmedla genom din egen vilja.

Att nå resultat och skapa ett engagemang hos människor att vilja lyckas, det kallar jag också ledarskap. Du behöver som den bästa multikonstnären måla upp en känsla som får dina medarbetare att aktivera sina fem sinnen som är lukt, smak, känsel, hörsel och syn.

Använder vi våra sinnen, då kan vi människor föreställa oss hur härligt det skulle vara att komma i mål redan innan vi startat.

 

Har du förmågan att skapa den här atmosfären och känslan i ditt projekt eller i din organisation eller i den förändring du ska göra i ditt företag eller i din egen vardag. Ja, då kommer framgången redan från början att sätta prägeln på hur stora chanserna blir att nå dit du vill, nå din dröm.

Den här känslan skapas när du lyckas få tillit och öppenhet mellan människorna i gruppen, en tillit till dig själv som ledare och tron på att just du ska lyckas tillsammans med gruppen.

Det ger en känsla av trygghet.

Om du lyckas förmedla till dig själv och din omgivning en känsla av tillit och öppenhet så kommer vi alla vilja hoppa på tåget på perrongen. För vi alla har redan upplevt mållinjen med våra sinnen som du förmedlat.

Vi vill alla följa med dig på tåget för att få uppleva målgången tillsammans med dig.

Har du någon gång fått uppleva och känna doften och smaken av goda nyplockade jordgubbar en varm sommardag? Ja, det är klart du har och när du tar första tuggan känner du genom hela kroppen en rysning av välbehag som får dig att bli glad av sommaren.

Du känner känslan av att äntligen är det sommar. Lyckas du förmedla den härliga känslan med jordgubben till resten av gruppen, då blir det en ärlig känsla av att ha lyckats att klara det efter hårt arbete och alla risker och chanser vi tog, och det var det värt.

Vi kom över bergskanten vid mållinjen och vi fick höra människor skrika och jubla samtidigt som vi med synen kunde se att alla sträckte upp händerna i luften.

Alla slog ihop handflatorna med en rejäl duns och där står du på toppen och bara njuter av lycka och får en god känsla av att äntligen klarade vi det. Du känner glädje i hela kroppen.

Resten av gruppen står på samma plats som dig som ledare och jublar över att vi klarade det. Det är dig alla nu hyllar som en hjälte eftersom du lyckats få alla att vilja hoppa på tåget.

Genom din handling fick alla i gruppen vara med och dela glädjen med dig, vilket är dubbel lycka.

Den känslan den dagen du passerar mållinjen kommer du aldrig glömma. Det blir ett gift som kommer få dig att ta dig an nya utmaningar och redan efter någon månad börjar dina tankar fokusera på din nästa dröm.

Tänk att få smaka på jordgubben igen. Kanske till och med vill någon annan i gruppen smaka på samma jordgubbe igen och kommer med idéer som du inte ens tänkt på. När den jordgubben växer, då växer också människor och företag.

Tankar om känslan du förmedlar till din omgivning.

Mikael Reijer

Pin It on Pinterest