Kommunikation, beteenden, drivkrafter och relationer

Du som ledare och jobbar med beteenden och relationer dagligen. För mig är det lite det som är hela grejen och ofta där utmaningen ligger. Flöden eller processer går ofta ganska så lätt att lära sig, men beteenden och relationer det är ofta där utmaningen ligger.

För två år sedan förändrade jag mitt liv, jag bestämde mig för att må bra, säga upp mig från mitt chefsjobb och börja om på nytt. Det handlar om att kommunicera rätt, bygga relationer och förstärka eller försöka förändra beteenden och det var där jag började.

Verktygen jag använder är de samma jag föreläser om idag.

Kommunikationen är kanske något du funderar mycket över. Mycket handlar om att sälja in något. När jag jobbade med kunder tidigare så kunde det vara att sälja in en ny tjänst till en kund. Men för dig kanske det handlar mer om att sälja in nya lösningar till gruppen. Men jag tänker på exakt samma sätt, målgruppen är bara lite mindre.

Visste du förresten att det tar 66 dagar att skapa en nya vana?

Forskaren Philippa Lally har i en studie visat att det tog deltagarna 18 dagar att skapa en enkel vana som att dricka ett glas vatten varje dag. Däremot tog det 120 dagar för mig att få en miljon kronor på bankkontot, gå ner 60 kilo och få känna frihet.

Tänk alltså 66 dagar innan ett beteende blir naturligt. Jag tänker ofta på detta när jag ska försöka få en grupp att göra något på ett nytt sätt. Det tar alltid längre tid än vad jag först trodde. Men med kunskapen om olika beteende stilar så och människor olikheter går det betydligt fortare att lära sig att förändra och skapa en ny vana.

Vill du också kommunicera så andra förstår?

Då skulle Mikael föreläsning FÄRGSTARK kunna ge dig mycket kunskap om olikheter och beteenden och drivkrafter. Han har jobbat med detta sedan 1991 så han har erfarenhet som chef och ledare att kommunicera i alla möjliga situationer.

Sedan har vi det där med att bygga relationer och hur skapar vi dessa. Det handlar för mig om att ta sig tid att verkligen lyssna. Många gånger kan det handla om något helt annat än vad jag först trodde att det var.

Vill du också kunna kommunicera effektivt?

Boka en föreläsning med Mikael Reijer.

Det här är Mikael Reijer

Mikael Reijer är Hälsinglands stjärna på ledarskap som sadlade om från 23 års chefs/ledarskap till professionell föreläsare 2017, och är känd som författare för sin bok ”Från dröm till verklighet”.

Med hans ständigt aktuella budskap och principer som han hämtar från sin 23-åriga erfarenhet som ledare, egna självupplevda prestationer och förändringar som han genomgått senaste två åren. Mikaels stora energi och erfarenhet når även ut till den lite kräsnare publiken. Det som skiljer Mikael från andra talare är att det han pratar om är på riktigt och kommer från hjärtat. Han menar verkligen varje ord han säger. Med sitt stora engagemang, humor och närvaro håller han högsta klass. Med känslan av äkthet och sitt fina, genuina budskap som du får med dig från föreläsningen så kommer du bli riktigt positivt överraskad.

”Underhållande, inspirerande och intressant föreläsning med bra och relevanta exempel!!” – Marta Rydell Risk & Performance Analyst, AP Fonderna

”Mikael Reijer, det är visst något speciellt med dig! Du har mod! Du kan konsten att beröra, motivera och inspirera! Ingenting är omöjligt med rätt verktyg, målsättning, pepp och personligt ledarskap. Jag tog med mig ett stort VARFÖR. Tack för en toppenföreläsning!” – Linda Andersson, Ung Företagsamhet Gävleborg

Läs mer om vad publiken säger.

Skicka oss en förfrågan så får du snabbt svar på vilka möjligheter som finns. Det är naturligtvis helt oförpliktande.

Boka Mikael

Pin It on Pinterest