Säg ifrån!

Mitt första blogginlägg om metoo, jag brukar vara snabb men i detta fall har jag varit tvungen att läsa på och fundera för att själv sätta mig in i situationer jag varit med om som chef, ledare och människa, detta är en fråga som kräver reflektion och rejäl action på.

Detta är en vanlig fråga hos många människor idag men vad gör vi då, jag ser att det händer saker i rätt riktning på företag och i verksamheter. I media dyker det upp artiklar och reportage lite överallt.

 

 

Min klara uppfattning är noll tolerans, du och jag måste våga prata om frågorna öppet och sätta frågan på dagordningen i varje verksamhet och agera på konsekvenser av dåliga attityder.

Men hur förebygger du, jag hade en lång diskussion med en person som jag har förtroende för och det är Kristina Gow, känd som jämställdhet och mångfaldspecialist i mina ögon och är en bra föreläsare i detta ämne.

Kristina säger till mig idag, jag har gjort en instruktion och tagit fram en arbetsmetod. Äntligen säger jag till Kristina, får jag köpa den, då utbrister hon – alla får den gratis!

Så här är den klicka på länken!

<Visdoms MeTooder>

Vill du lära dig mer om hur du förebygger och jobbar metodiskt inom detta viktiga ämne? Så gör som jag, boka in Kristina till ett möte, det gjorde jag idag!

Tankar om att agera proaktivt i detta viktiga ämne Metoo!

Mikael Reijer

 

Om Kristina Gow!

Kristina Gow, som har arbetslivserfarenhet inom rättsväsendet och Svenska kyrkan, har arbetat med utbildningar och workshops  i drygt 19 år. Hon har väglett och inspirerat tusentals deltagare till nya tankemönster – för jämställdhet och mångfald, mot diskriminering och fördomar, utifrån ett normkritiskt perspektiv. Kristinas övertygelse är att dessa frågor är kopplade till lönsamhet, både på ett socialt och ekonomiskt plan. Målet är att bidra till inkluderande, hållbara arbetsmiljöer och starka varumärken. 

Pin It on Pinterest