En berättelse från boken från dröm till verklighet kommer publiceras under 10 dagar.

Du har precis klivit av tåget och du står där på perrongen när du ser att tåget fortsätter mot nästa station. Det är mer än tio mil till nästa stopp.

Du känner dig glad att ha klivit av tåget för att du åkt i tre timmar och du längtar efter att träffa din vän. Din vän som också är han som ska arrangera seminariet i morgon.

Han möter upp dig vid tågstationen med bilen som ska ta dig till hotellet. Du har redan pratat med din vän i telefon och berättat att du snart är framme.

 

Du är laddad till tusen för nu är det ett bra tag sen ni bestämde er för att detta skulle ni göra tillsammans. Det är imorgon som det är dagen som du sett fram mot nu i flera veckor och som din vän verkligen drömt om.

När du har klivit av tåget och kramar din vän, då händer det som du aldrig i hela världen ens kunnat drömma om. Du kommer på att din väska är kvar på tåget….

Plötsligt slår dig tanken

Du konstaterar precis att datorn åker norrut för att du glömt väskan kvar på tåget när du klev av på perrongen.

Fylld av lust och iver för att träffa din vän ser du nu tåget åka vidare. Sakta och säkert lämnar tåget perrongen.

Alla dina grejor och presentationen som du arbetat med i flera veckor finns nu i datorn som är på väg bort från dig.

Förväntningarna och kraven är stora när du dagen därpå ska hålla en föreläsning som du planerat i flera månader i förväg. Du kan omöjligen köra i kapp tåget med bilen som din vän har kommit i för att skjutsa dig till hotellet med.

Du ska dagen därpå hålla en föreläsning inför cirka 350 människor som är inbjudna till seminariet. Du blir stel i kroppen och plötsligt känner du hur en kall kår av stress åker genom hela kroppen för några sekunder.

Hjälp, tänker du. Vad ska jag göra? Du blir tyst en lång stund… Hela fem långa tysta sekunder som du nu tappat kontrollen över och du tänker en massa tankar. Du konstaterar att allt blir bara jobbigare. Du upplever en obehaglig känsla och funderar nu igenom de olika alternativen.

Första delen från dröm till verklighet, imorgon kommer berättelsen att fortsätta!

Mikael Reijer

Boka in dig på min föreläsarturné 2018!

Föreläsningsturné 2018

 

Pin It on Pinterest