Från dröm till verklighet!

När saker inte spelar någon roll.

Inte bara för dig själv! Att prestera och åstadkomma en handling gynnar hela gruppen där alla kan känna en glädje och lycka.

Motsatsen till glädje och lycka är likgiltighet enligt mig. Det spelar ingen roll, varför ska vi anstränga oss? Det har vi provat förr, det är ingen som bryr sig i alla fall.

 

Ja, ja…nu är det en organisationsförändring igen men vi kommer inte se någon skillnad på golvet. Vi gör som vi alltid gjort.

Det är utryck jag hör rätt ofta i korridorer, på luncher och i fikarum ute på arbetsplatser.

Funderar du inte hur det kommer sig att det för vissa människor inte spelar någon roll? Nästa gång du hör den kommentaren eller det uttrycket i korridoren så ber jag dig att ta dig tid att stanna upp och reflektera och ställa en motfråga: Varför spelar det ingen roll?

Ta dig även tid att lyssna på svaret och försök sätta dig in i den människans svar och vardag. Det är kanske just där du hittar nyckeln till framgång som gör att just du lyckas som chef och ledare. Ofta är det de små detaljerna som skapar stora förändringar i människors vilja att prestera.

Det är viktigt som chef och ledare att du skapar ett driv och engagemang i hela gruppen för att nå bästa resultat. Det du gör och det andra gör påverkar hela gruppens tillstånd.

Ska din dåliga dag gå ut över andra eller ska du ta dig i kragen och visa att du ändå är en god förebild? Mitt råd är att när du har en dålig dag, se då till att fylla den dagen med positiva saker för det gynnar dig själv och hela gruppen.

Med en positiv attityd blir det både roligt och motiverande att presentera sitt bästa. Så du har all anledning att göra ditt bästa även om du har en dålig dag.

Det ledarskapet handlar om är att förmedla en känsla av energi och motivation till individer och gruppen för att göra sitt bästa i rätt riktning. Precis som Mia gjorde när hon motiverade mig till mitt livsprojekt att gå ner 50 kilo. Det räcker inte bara med fina ord, det gäller att göra saker på riktigt så att du får människor att vilja och må bra.

I din omgivning ska alla känna lycka. För med glädje kommer människor att vilja ställa upp på dig när du som mest behöver det stödet.

Många pratar om att vissa människor inte går att förändra, de vill ingenting. Fundera då på om det är den personen som du upplever inte vill någonting eller om det är du själv som inte lyckats få den personen att vilja prestera.

Själv tycker jag det är en intressant fråga att ställa sig själv och reflektera över. Det är allt för många människor som förlorar sina jobb bara för att chefen inte klarar att leda alla människor i gruppen.

Detta är spännande att reflektera över när saker inte spelar någon roll – fråga dig varför spelar det ingen roll nästa gång!

Saxat från min bok ”Från dröm till verklighet”

Ha en bra dag!

Mikael Reijer

Pin It on Pinterest