Om Mikael Reijer

Mikaels uppväxt i BotkyrkaUppväxten

Mikael Reijer är resultatet av en blandning mellan Hälsinglands vackra natur och Botkyrkas multikulturella betong. Allting börjar någonstans och i Mikaels fall var det i världens största by, Alby. Där växte han upp, tillsammans med människor från många olika kulturer, religioner och traditioner. Och även om det är viktigt att se framåt och ha fokus på framtiden, ska man aldrig glömma sitt eget ursprung.

Uppväxten tillsammans med Dogge DoggelitoDogge Doggelito

En del av resan som Mikael gör idag gör han tillsammans med barndomskamraten, Dogge Doggelito. När de växte upp tillbringade de stora delar av sin fritid tillsammans och de höll ihop såväl i skolan som på handbollsplanen. När de nu tillhör samma lag på nytt, gör de det på stora scener landet runt. Tillsammans sprider de kunskap och inspirerar. Det handlar om rädsla och det handlar framför allt om det mod som krävs för att förändra. I sina föreläsningar berättar de om framgångsrika drömmar, om kompetens och om hur viktigt det är att se talanger i människor – för det är jordens största resurs.

Mikael på gymetMikael Reijers största resa i livet

Att skapa riktiga förändringar på en arbetsplats kan vara nog så svårt, men det är vad Mikael har gjort i de verksamheter och organisationer han tagit sig an som ledare. Ännu svårare är det att leda sig själv och förändra sitt eget liv. Det gjorde Mikael. Han förändrade sitt liv, för att må bra, och gick ner över 60 kilo på fem månader. Han har också skrivit sin första bok, Från dröm till verklighet, och startat sitt egna företag. Mikael mår bra, han lever sin dröm, och han har aldrig varit i bättre form än nu.

Mikael Reijer på scen presenterarInspiratör och föreläsare

Att motivera människor till att våga ta steget till förändring, och att ge en gnutta inspiration i vardagen, det var den drömmen som ledde till att Mikael påbörjade sin karriär som föreläsare. Han har alltid velat stå på scenen som sin barndomsvän Dogge – det handlade bara om att komma över talarskräcken. Men, det är ju ingen konst att vara modig om man inte är rädd.

Från dröm till verklighet av Mikael ReijerFörfattare

År 2017 kom Mikaels debutbok Från dröm till verklighet. Den bygger helt och hållet på verkliga berättelser ur Mikaels liv och kretsar en hel del runt hans tre bästa vänner. Boken berättar också om hur ett ledarskap utan EGO ser ut och vad det kan ge för resultat. Som Dogge skriver i sitt förord; ”En livsbok som alla borde ha så varför inte skicka ett exemplar till någon som verkligen kan behöva den: Vår statsminister!”
Att bli författare var en dröm som knappt gick att föreställa sig, än mindre tänka sig att den skulle gå att uppfylla, men nu är författaryrket sedan ett år tillbaka en väsentlig del av Mikaels liv.

Mikael Reijer talar på scenLedarskapstränare

Med mer än 20 års erfarenhet som chef och ledare i ryggsäcken vill Mikael nu hjälpa företag att skapa värden i sina egna verksamheter. Som konsult erbjuder Mikael sin kompetens inom styrelsearbete, projektledning, interims uppdrag, föreläsningar och utbildning. Han kommer också att leda olika typer av workshops och processer inom affärsutveckling och varumärkesbyggnad. Han både kan och vill bidra till att utveckla din verksamhet med sin egen kompetens och erfarenhet.

Närbild av Mikael ReijerNutid

År 2010 flyttade Mikael, hustrun Lise-Lotte och barnen Elin, Hannah, Lukas och Isa till Söderhamn för att komma närmare naturen.
I dag är Mikael mer aktuell än någonsin. Han har landat i sin yrkesroll som författare och handelsresande – han har gått Från dröm till verklighet. Hans liv består mycket av arbetsresor, konferenser, skrivande, olika uppdrag men han har också ett ständigt fokus på att må bra. Det Mikael alltid drömt om, har nu blivit en vision han aktivt arbetar med. LEV DIN DRÖM!

Mikael Reijer närbild profilFakta om Mikael Reijer
 • Namn: Mikael Reijer
 • Yrke: Inspiratör, författare, ledarskapstränare
 • Bor: Söderhamn
 • Född: 1974
 • Gör: Föreläser, skriver och arbetar som ledarskapskonsult. Mår bra av livet.
 • Utbildning: Handelshögskolan i Stockholm Executive leadership program
 • Familj: Frun Lise-Lotte, barnen Elin, Hannah, Lukas och Isa
 • Aktuell: Med nya boken Från dröm till verklighet
 • Meriter: 23 år som chef och ledare i lyckosamma uppdrag
 • Motto: Ett ledarskap utan EGO
 • Intresse: Att må bra, resa, vara med barnen och äta god mat
 • Vision: LEV DIN DRÖM
 • Mål: Att inspirera och motivera människor och företag till att utvecklas