Tänk en flygning!

Hemligheten att lyckas med något är att ha hemliga coacher som finns bakom dig i teamet och ger det små… små… enkla tipsen men ack så viktiga!

Skillnaden att vara bra och bli bäst avgörs i hur du kan utvecklas. Jag är idag så himla tacksam för att värdens absolut bästa scen och retorik coach Gun H tränande mig!

Gun lärde mig allt om hur man fångar publiken, ensam i en föreläsningssal tränade vi och jag fick feedback om och om igen tills den satt där den ultimata presentationen. Gun gav mig också ett papper som jag tittar på nästan varje dag, så här skrev hon i rubriken ”Presentationer enkla tips.”

Början och slutet är viktigt, tänk en flygning.

Nog har jag flygigt allt, många säger, för att bli bäst i något så krävs minst 10.000 timmars träning, ja nog sjutton är jag bäst i bilkörande för nu har jag på 7 månader passerat 10.000 mil, när man for runt mellan alla konferensrum med super roliga uppdrag.

Närmar mig 160 föreläsningar för 2017 och nu känns det extra kul att kunna berätta att jag gjort föreläsningar av alla möjliga slag. Alla är lika viktiga, publik från 5 personer i en styrelse till 2500 personer i en enorm föreläsnings lokal och alla har lyssnat på mig och det jag talat om.

Allt från den kända inspirationsföreläsningen från dröm till verklighet, men även inom yrkeshögskolan har jag föreläst om entreprenörskap, ledarskap, förändring och projektledning.

Inom Samhall har jag föreläst om kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta, jag har pratat om motivation för arbetslösa ungdomar, grupper med muslimska kvinnor, blandade grupper med långtidsarbetslösa. Listan fortsätter….

Jag har föreläst för nyanlända flyktingar inom flera olika arbetsmarknadspolitiska projekt om vad arbetsgivare förväntar sig av den arbetssökande, hur vägen till ett arbete kan se ut, jag har föreläst för elever, lärare, stora internationella industriföretag, fastighetsbolag, andra olika företag, branschorganisationer, fackförbund, kommuner och en hel del öppna föreläsningar för privatpersoner från norr till söder från väster till öster.

Jag har rest själv, ibland har Dogge Doggelito följt med och Frida har ritat på några av mina föreläsningar.

Men alltid har de enkla tipsen från Gun varit avgörande för att lyckas i alla mina olika uppdrag på scenen.

För att skapa en föreläsning som ger mottagaren en bra upplevelse behöver också en föreläsning innehålla ethos-förtroende, logos-förnuft, pathos-känsla. Ja allt detta är bara några av alla tips Gun gett mig som jag tränat på nästan varje dag.

Ville bara så här när vi börjar närmara oss slutet på 2017 skriva några enkla rader om hur viktigt det är att ha någon som Gun, syns inte, finns bara där i bakgrunden, men så viktig, tack för att du trodde på mig och bidrog till att utveckla mitt scen arbete.

Tack för att du är världens bästa coach!

Början och slutet är viktigt, tänk en flygning.

Mikael Reijer

Pin It on Pinterest