Teambuilding

Sitter du och planerar vad ni ska göra på nästa konferens eller event? Vad ska ni fylla dagarna med, och speciellt, vad ska ni göra mellan de traditionella mötena och föredragen? Det är ju då du verkligen har chans att svetsa samman gruppen.

Om du söker ”teambuilding” på Google får du runt 41 000 000 träffar, vilket skvallrar om att det är en väldigt ofta förekommande aktivitet bland våra företag. ”Teambuilding” syftar bland annat till att vi kan enas kring gemensamma mål, tydliggöra olika roller och lösa eventuella problem. Vi ska helt enkelt lära oss att jobba bättre ihop.

Men vad är det egentligen som gör att det fungerar (för det gör det väl, annars slösas åtskilliga miljoner bort varje år)? Ett svar kanske vi får av psykologen Gregory Waltons forskning vid universitetet i Stanford, USA, som Psychology Today berättar om. Han har utfört flera undersökningar för att ta reda på vad det är som gör att människor kan samarbeta på ett effektivt sätt:

Mikael Reijer som inspiratör och organisationskonsult hjälper dig att skapa ett starkt team.

Mikael arbetar med att ge grunder som behövs för att både se på hela gruppens sammansättning och skapa den öppenhet som behövs för att utveckla en grupp.

Föreläsningen färgstark är en bra ögonöppnare för att skapa en öppenhet sen går vi in i olika övningar för att skapa tillit till varandra.

Enligt forskarna beror resultaten på en viktig sak – känslan av samhörighet: ”När du sätter ihop en grupp, var noga med att få fram vad deltagarna i gruppen har gemensamt, även om det bara är små saker”.

”Teambuilding” kanske inte är så komplicerat, när allt kommer omkring. Det är kanske så enkelt att vi bara behöver lära känna varandra lite bättre för att inse att vi trots allt har en hel del gemensamt. Hur olika vi än tycker att vi är.

Boka Mikael Reijer till konferensen eller till ditt företag när ni ska sammansvetsa gänget för att möta framtidens utmaningar.

Ladda ner e-boken kostnadsfritt!

Här kan du ladda ner min bok Från Dröm Till Verkliget som e-bok helt kostnadsfritt!

Min önskan är att så många som möjligt skall få möjlighet att få inspiration till att leva sitt liv så som de själva önskar. Jag vill att DU skall ta del av de erfarenheter och lärdomar jag har samlat på mig under åren. Jag vill kunna inspirera dig till att styra ditt liv.

Varsågod!

Skicka oss en förfrågan så får du snabbt svar på vilka möjligheter som finns. Det är naturligtvis helt oförpliktande.

Pin It on Pinterest