Tomtenissarna som smyger i vrårna på nätterna!

När jag vaknade i morse så kom jag att tänka på hur bra jag haft det de senaste åren på jobbet, saker föll på plats, människor var glada och nissarna smög runt på nätterna och fixade och donade så att det skulle fungera på dagarna.

– Har du det så på ditt jobb också?

Märkligt va, att plötsligt är den där kunden nöjd, det där fakturorna inlagda i systemet, golvet rent och småpratet som gick i korridorerna skapa glada miner. Vi prata inte så mycket om nissarna som smög runt på nätterna, men plötsligt slog det mig en tanke.

Vad kul det skulle vara att få träffa alla nissar som bodde i huset där jag hade mitt kontor, eller skulle det vara skrämmande. Nä, jag verkligen såg fram emot att en dag få se vilka det var, det där nissarna som var vaken på nätterna, fixade, donade och bara löste alla problem.

Ibland vattna blommor, ibland bytte gardiner och ibland bara skapa god stämning genom att skriva ett fint meddelande som låg, antingen på kontorsstolen eller på tangentbordet på skrivbordet.

Jag tänkte att en kväll ska jag stanna kvar länge på kontoret, vilket jag gjorde, jag stannade och jobbade ända till klockan tio på kvällen, men det dök aldrig upp några nissar?

– Konstigt tänkte jag och tillslut åkte hem, tycker du inte det var konstigt varför gömde de sig?

Idag besökte jag en tidigare arbetsplats och möttes av två riktigt trevliga medarbetare, jag småprata lite med båda två. Tänk vilken härlig känsla att gå till en arbetsplats och mötas av ett leende, vad fint att få känna sig tillfreds, jag är verkligen stolt över båda två.

Plötsligt när jag lämnade kontoret kom jag och tänka på nissarna, ja det där som på nätterna fixade och donade, min undran blev, bor de kvar.

– Vad tror du?

Jag måste komma tillbaka någon kväll för att se så att det inte flyttat, kanske var det dessa nissar som skapa en verksamhet som fungerade på dagarna. Vad vet jag, men jag hade så gärna velat träffa alla dessa nissar som endast verkar vara vaken på natten och ser till att jobbet flyter på dagen med alla problem undanröjda.

En oerhört lyxig tillvaro som ledare och förtroende att få dela kontor med nattarbetarna.

– Jag funderade på varför nissarna bara jobbade nattetid, vet du det?

Jag tror det handlar om att det inte vill synas, men det är så viktiga, så viktiga så att det inte vill märkas utan det ordnar och donar så allt ska fungera så alla ska få lugn och ro. Som ledare är det medarbetarna och nissarna som är så viktiga att det gäller att verkligen bry sig om allihopa, för utan dessa blir det otryggt i huset.

Men jag har tänkt på en sak dessa nissar är så tysta men så viktiga, det är inte alla hus som nissarna väljer att flytta in i, vad beror det på, tror du?

– Bor det i ditt hus på ditt jobb?

Jag har bara en liten aning, jag tror det trivs i en miljö med lugn och ro. Kan det vara så eller är det bara en gissning. Jag lägger mig på soffan ikväll, det är mörkt ute, så där mörkt så det är lite läskigt, jag får ingen lust att gå ut och gå, utan det kommer bli en sväng på cykeln inne istället.

Men jag kan inte släppa tanken om nissarna och tänker på hur viktiga de är och inser till slut att det måste vara hemligheten i ett ledarskap med nissar.

– Vilka tror du nissarna är?

Tankar om ett ledarskap med tomtenissar som smyger i vrårna på nätterna och ser till att det bara fungerar.

Mikael Reijer

 

 

 

Pin It on Pinterest